KLASİK GAP TURU
6 GÜN 7 GECE
5 GECE KONAKLAMA
ERKEN REZERVASYON FIRSATI !!!
6.999 TL
TÜM KARTLARA VADE FARKSIZ 6 TAKSİT İMKANI
PARAF VE AXESS KART VADE FARKSIZ 9 TAKSİT
Turlarımızda Kademeli Fiyat Sistemi Mevcuttur.
Tur Tarihi Yaklaştıkça Fiyat Artmaktadır.
EKSTRA FARKLI TARİH SEÇENEKLERİ İLE
1.Gün. (Adana’ya Gece Yolculuğu)
* 18:00 Tekirdağ Sahil Özcanlar Köfte Karşısı
* 19:00 Çorlu Orion Avm Önü
* 20:00 Çerkezköy Kipa Avm Önü
Değerli konuklarımız; yukarıda belirtilen kalkış noktalarından katılan misafirlerimiz ile birlikte Adana’ya hareket ediyoruz.
2.Gün. (Adana – Taşköprü – Antakya Mozaik Müzesi – Asi Nehri – Uzun Çarşı – Harbiye)
Değerli Konuklarımız; sabah erken saatlerde Ulukışla Demireller Tesisi’nde kahvaltı molası veriyoruz. Kahvaltı sonrası Adana’ya ulaşıyoruz. Taşköprü ve Sabancı Cami gezilerimizin ardından İskenderun üzerinden Belen Geçidi’ne çıkarak Soğuk Oluk, Amik Ovası ve Amanos Dağları’nın doyumsuz manzarasını izleyerek Antakya’ya ulaşıyoruz. Öğle yemeğimizi Antakya‘ nın dünyaca ünlü yöresel mutfağına ait yemekleri ile alıyoruz. Öğle yemeğinin ardından dünyanın ilk kilisesi olarak kabul edilen St. Pierre Kilisesi’ne gidiyoruz. Kilise gezimiz sonrasında Eski adı Orontes Nehri olan Suriye Dağları’ndan doğup Saman Dağı’nda denize dökülen Asi Nehri’nin kıyısında kurulan Antakya’da, İlk Hıristiyanlık şehitlerinden olan Habib-i Neccar Camii gezisi sonrası Antakya Sokakları’nda yürüyerek kısa bir Antakya turu yapıyoruz. Müsait olduğu takdirde gezebileceğimiz Türk-Katolik Kilisesi’ni ve Tarihi Antakya Evleri’ni gördükten sonra Uzun Çarşı’da serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından Antakya’dan 12 km ileride Daphne ve Apollon’un aşklarının geçtiği Harbiye’ye (Dafne) giderek, mesire yeri olan şelaleleri görüyoruz. İpek ve defne sabunu gibi ürünleri aldıktan sonra otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Kahvaltı: Ulukışla Demireller Tesisi’nde serbest zaman olarak alınacaktır. İlk gün kahvaltı ve son gün akşam yemeği tur ücretine dahil değildir.
Öğle yemeği: ANTAKYA: Kurşunluhan Restoran.
Konaklama: Hatay Otelleri (Özcihan Otel, Boğaziçi Otel, Tarbuş Otel Vb.)
Akşam yemeği: Otelde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır.
3.Gün. (Gaziantep (Ayıntap) Kalesi – Naib Hamamı – Savaş Müzesi – Almacı Pazarı – Bakırcılar Çarşısı – Tahmis Kahvesi)
Değerli Konuklarımız, otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası Gaziantep’e doğru yola çıkıyoruz. Gaziantep’e ulaşıyor ve ilk olarak Zeugma Mozaik Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Sonrasında zengin mutfağı ile ün yapmış Gaziantep’in yöresel lezzetlerini tatmadan olmaz diyerek öğle yemeği için mola veriyoruz. Meşhur Ali Nazik ve diğer kebapların tadına bakıyoruz. Ardından Kurtuluş Savaşı sırasında kentin düşmana karşı direnişinin anlatıldığı tematik bir müze olan Kurtuluş Savaşı Müzesi’ne gidiyoruz. Müze binasının altında bulunan mağara ve buradan şehrin farklı yönlerine açılan geçitlerin bulunduğu sergi alanını, Antep'in koca bir orduya karşı koyuşunun sırrını, mermi toplayan çocuklar canlandırmasını, İmalat-ı Harbiye canlandırmasını, savaşta kadınlarımız canlandırmasını, şehitlerin nakli canlandırmasını görüyoruz. Sonra günümüzde hala faal olan Naib Hamamı’nın önünde durup 14 Şehitler Anıtı’nı görüyor, Kale-i Füsun ya da Kefen Kalesi olarak adlandırılan Gaziantep (Ayıntap) Kalesi’ni panoramik olarak görüp fotoğrafını çekip tarihi çarşılarda gezimize başlıyoruz. Bakırcılar Çarşısı’ndan geçerek Almacı Pazarı’nı, Zincirli Bedesten’i görüp Tahmis Kahvesi’nde Sütlü Menengiç kahvelerimizi içerek kısa bir mola ile dinleniyoruz. Gaziantep baklavasının da tadına bakıp alışveriş yaptıktan sonra otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Kahvaltı: Otelde açık büfe olarak alınacaktır.
Öğle yemeği: GAZİANTEP: Köşk Restoran. Serbest menü fiyatları geçerlidir.
Konaklama: Gaziantep Otelleri: (Grand Gaziantep Otel, Dedeman Otel, Safir Otel Vb.)
Akşam yemeği: Otelde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır.
4.Gün. (Halfeti Tekne Turu – Fırat Nehri – Rum Kale – Harran – Şanlıurfa – Balıklı Göl – Kapalı Çarşı – Gümrükhan – Sıra Gecesi)
Değerli Konuklarımız, otelimizde alacağımız açık büfe sabah kahvaltısı sonrasında Halfeti’ye hareket ediyoruz. Sular altında kalmış Halfeti’de Fırat Nehri’nin kıyısında bizi bekleyen teknemiz ile güzel bir yolculuğa çıkıyoruz. Ekstra Halfeti tekne turumuzda eski bir yerleşim birimi olan Rum Kale’nin kalıntılarını ve Savaşan Köyü’nde meşhur Batık Minare’yi görme fırsatı bulacağız. Tekne turumuzun ardından siyah gülleriyle ünlü Halfeti’den ayrıldıktan sonra dünyanın ilk üniversitesinin bulunduğu Harran’a geliyoruz. Dünya’da sadece 3 bölgede bulunan konik kubbeli evleriyle koruma altına alınmış olan Harran’da; Ulu Cami Kalıntıları, Höyük, Şehir Surları, Kale, Geleneksel Harran Evleri’ni görüp bir tanesine misafir oluyoruz. Ardından Şanlıurfa’ya gelerek öğle yemeği için mola veriyoruz. Öğle yemeğimiz sonrasında Balıklı Göl Hali-ül Rahman Gölü ve Camii, Ayn-ı Zeliha Gölü İbrahim Peygamber Makamı, İbrahim Peygamberin ateşe atıldığı yer, Rızvaniye Camii, Mevlid-i Halil Camini ziyaret edip, çarşılarda vereceğimiz serbest zaman içerisinde alışveriş yapabilirsiniz. Serbest zaman sonrasında otelimize yerleşiyoruz. Bu akşam konaklama otelimiz oda kahvaltı olup dileyen misafirler ekstra olarak akşam yemeğini sıra gecesi eşliğinde ya da otel dışında serbest olarak alacaktır.
Kahvaltı: Otelde açık büfe olarak sunulacaktır.
Öğle yemeği: İrfan Sofrası Restoran.
Konaklama: Şanlıurfa Otelleri (Harran Otel, Grand Gülizar Otel, Rabis Otel, Asil Otel Vb.)
Akşam yemeği: Sıra gecesinde ya da konaklama otelinde ekstra olarak alınacaktır.
Sıra Gecesi Şanlıurfa’nın vazgeçilmezi, yıllardan beri kuşaktan kuşağa aktarılan insanların sosyal hayatlarında topluca eğlendikleri özel günlerini kutladıkları, yöresel müziklerin çalınıp söylendiği, yöresel halk oyunlarının oynandığı, çiğköfte, ayran, şıllık ve acı kahve mırranın ikram edildiği eğlence
5.Gün. (Mardin – Kasımiye Medresesi – Ulu Camii – Abbaralar – Ptt Binası – Mezopotamya Ovası –Deyrulzaferan Manastırı )
Değerli Konuklarımız, otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası, Göbeklitepe’ye hareket ediyoruz. Dünyanın bilinen en eski tapınağı olan Göbeklitepe’de hayvan kabartmalarını görüyor ve bu gizemli tarihe tanıklık ediyoruz. Göbeklitepe’den ayrılıyor ve Viranşehir, Kızıltepe üzerinden Mardin’e geçiyoruz. Öğle yemeği için mola veriyoruz. Öğle yemeğimizin ardından dinlerin ve dillerin buluştuğu, Süryani’sinden Arap’ına birçok farklı kültür ve inancın birleşimi olan Mardin gezimize başlıyoruz. Taş işçiliği ve kentsel dokusu ile ziyaretçilerini büyüleyen eski Mardin’de gezimize öncelikle Kasımiye Medresesi’nden başlıyoruz. Sonrasında aracımızdan inerek Ulu Cami’ye yürüyoruz. Dar ve taş sokaklarda çarşıların arasından yapacağımız yürüyüşümüz ile Mardin’in en büyük Camisi olan, Camii Kebir olarak ta adlandırılan Ulu Cami’ye ulaşıyoruz. Ulu Cami ve Minaresi’nin anlatımını dinledikten sonra belediye temizlik işlerinin eşekler ile yapıldığı sokaklardan ve evlerin altından geçerek yürüyüşümüze devam ediyoruz. Tarih kokulu sokaklarda yürüyerek gerçekleştireceğimiz Eski Mardin turumuzun sonrasında, bölgede ki Süryaniler için kutsal kabul edilen Deyrulzafaran Manastırı’na hareket ediyoruz otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Önemli Not: Bölgede ki yoğunluğa göre Deyrulzafaran veya Mor Gabriel Manastır’larından bir tanesi gezilecektir.
Kahvaltı: Otelde açık büfe olarak sunulacaktır.
Öğle yemeği: MARDİN – Adana Dostlar Restoran Serbest zaman, menü fiyatları geçerlidir.
Konaklama: Mardin Otelleri: (Yay Grand Otel, Raymar Otel, Anemon Otel Vb.)
Akşam yemeği: Otelde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır.
6.Gün. (Midyat – Hasankeyf – Dicle – El Rızk Cami – Batman – On Gözlü Köprü – Keçi Burcu – Cahit Sıtkı Tarancı Evi – Ulu Cami )
Değerli Konuklarımız, otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası Süryanilerin ilk yerleşim yerlerinden biri olan Tur Abdin Bölgesinin kalbi Midyat’a gidiyoruz. Sıla Dizisi’nin de çekildiği Midyat Konuk Evi ziyaretimizi yapıyoruz. Burada yöresel telkâri işlemecilerinde vereceğimiz serbest zamanın ardından Midyat’tan ayrılıyor, antik çağın ilk yerleşim alanlarından biri olan ve günümüzde Ilısu Barajı’nın suları altında kalmış olan Hasankeyf’i panoramik olarak görerek, Batman’a ulaşıyor ve öğle yemeğimizi Batman’da alıyoruz. Yemek sonrasında Diyarbakır’a doğru yola çıkıyoruz. Diyarbakır Surları’nı, Urfa Kapı’yı, Mardin Kapı’yı, Keçi Burcu’nu görüyoruz. Otobüsümüzle On Gözlü Köprü’ye geliyor, Hıdrellez zamanı, yöre insanlarının beze dilek yazıp nehre attıkları tarihi köprüden Dicle’yi izliyoruz. İslamiyet’in beş Harem-i Şerifi’nden birisi olarak kabul edilen, Mor Thoma Kilisesi’nin camiye çevrilmesiyle yapılmış Ulu Cami’yi geziyoruz. Ulu Camii gezisi sonrası, “Yaş 35 ve Haydi Abbas” şiirlerinin yazarı Cahit Sıtkı Tarancı’nın doğduğu eve gidiyoruz ve dört mevsim odalarını görüp, Adıyaman’a doğru yola çıkıyoruz. GAP Projesinin can damarı olan Atatürk Baraj Gölü’nü ve Fırat Nehri üzerine kurulmuş olan Nissibi Köprüsü’nü fotoğraflamak için bir mola veriyoruz Sonrasında Adıyaman’da ki otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Kahvaltı: Otelde açık büfe olarak sunulacaktır.
Öğle Yemeği: Batman Ali Usta Restoran
Konaklama: Adıyaman Otelleri (Rabat Otel, Antiochos Otel, Samos Otel, İsias Otel, White Star Otel Vb.)
Akşam Yemeği: Otelde açık büfe veya set menü şeklinde alınacaktır.
7.Gün. (Nemrut Dağı Gün Doğumu – Cendere Köprüsü – Karakuş Tümülüsü – Kahramanmaraş)
Değerli konuklarımız, Sabah erken saatte uyanıyor ve katılmak isteyen misafirlerimizle EKSTRA Nemrut Dağı gündoğumu programımızı gerçekleştiriyoruz. Bizleri bekleyen minibüslerimize binerek Nemrut Dağı’na çıkıyoruz. Merdivenli yol üzerinden zirveye ulaşıp güneşin doğuşunu en iyi şekilde görebileceğimiz bir yer bulup beklemeye başlıyoruz. Güneşin doğuşunu izledikten sonra, Kommogene Kralı Antiokhos adına yapılan Tümülüsü ve Doğu-Batı Teraslarını, burada bulunan devasa heykelleri görüyoruz. Bizleri bekleyen minibüslere binerek Cendere Köprüsü’ne ulaşıyor ve Roma İmparatorluğu’nun inşa ettiği Cendere Köprüsü’nde fotoğraf molası veriyoruz. Ardından Kommagene Krallığı’nın kraliçe ve prensesleri için yapılan Karakuş Tümülüsü’nü ziyaret ediyoruz. Ardından otelimize geliyor ve kahvaltımızı alıyoruz. Sonrasında otelimizden ayrılarak Kahramanmaraş’a ulaşıyoruz. Kahramanmaraş Kalesi’ni panoramik olarak görüp günümüzde Mado Dondurmaları olarak bilinen işletmenin doğuş noktası olan Yaşar Pastanesi’nde dondurma molası ve Kahramanmaraş Çarşıları’nda serbest zaman veriyoruz. Kahramanmaraş’tan ayrılarak dönüş yolculuğumuza başlıyoruz.
Kahvaltı: Otelde açık büfe olarak sunulacaktır.
Öğle yemeği: Kahramanmaraş’ta ekstra olarak alınacaktır.
Akşam yemeği: Yol üzeri dinlenme tesisinde alınacak olup, tur ücretine dahil değildir
8.Gün. (Dönüş Yolculuğu)
Sabah erken saatler de sizleri almış olduğumuz kalkış noktalarında bırakıyoruz. Bir başka TEKNİKTUR organizasyonunda görüşmek dileğiyle sizlere veda ediyoruz.
Önemli Not: Otellerde ki yoğunluk durumuna göre, programda belirtilen yerlerin tamamı ziyaret edilmek kaydı ile konaklama dizilimleri ve tur programının dizilimi değiştirilebilir.
Gezi Ücretine Dâhil Olan Hizmetler
Lüks Araçlar ile Ulaşım
Otellerde 4 Gece Yarım Pansiyon 1 Gece Oda Kahvaltı Konaklama,
Açık Büfe 5 Sabah kahvaltısı,
Açık büfe veya yöresel yemeklerden oluşan 4 Akşam yemeği,
Programda Belirtilen Tüm Çevre Gezileri,
Otobüs içerisindeki su ikramı,
1618 No’lu turizm kanununa göre zorunlu seyahat sigortası,
Profesyonel rehberlik hizmetleri
Gezi Ücretine Dâhil Olmayan Hizmetler
Tüm öğle yemekleri,
Tüm yemeklerde alınan İçecekler
Tur süresince yapılan özel harcamalar,
Ekstra belirtilen organizasyonlar,
Müze Ören yeri giriş ücretleri,
Nemrut minibüs transferi,
Halfeti Tekne Turu
ADANA - ANTAKYA - GAZİANTEP - ŞANLIURFA - MARDİN - MİDYAT - BATMAN - DİYARBAKIR - NEMRUT DAĞI - KAHRAMANMARAŞ
Rezervasyon İçin Yardımamı İhtiyacınız Var? Lütfen Hertürlü Sorunuzu, Fikrinizi ve Düşüncenizi Bizimle Paylaşın.
Arkadaşlarınızla Paylaşın