KARADENİZ FIRTINASI VE BATUM TURU
ERKEN REZERVASYON FIRSATI İLE
FAZLA ÖDEMENİZE GEREK YOK
PEŞİN FİYATINA 6 TAKSİT AVANTAJI
5 GECE / 6 GÜN
4 GECE KONAKLAMALI
SAMSUN - ORDU - GİRESUN - TRABZON - UZUNGÖL - RİZE - AYDER YAYLASI - BORÇKA KARAGÖL - SÜRMENE
SÜMELA MANASTIRI - AMASYA
1.Gün. (Samsun’a Gece Yolculuğu)
* 16:00 Tekirdağ Valilik Önü
* 17:00 Çorlu Orion Avm Önü
* 18:00 Çerkezköy Kipa Avm Önü
Değerli Konuklarımız; yukarıda belirtilen kalkış noktalarından katılan misafirlerimiz ile birlikte tarihi eskilere dayanan birçok medeniyete tanıklık eden Samsun’a doğru yolcuğumuza başlıyoruz.
2.Gün. (Samsun – İlk Adım Anıtı – Atatürk Heykeli – Bandırma Vapuru – Ordu Boztepe – Giresun)
Değerli Konuklarımız, sabah erken saatlerde Samsun’a varıyoruz. 19 Mayıs 1919’ da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ilk ayak bastığı yeri simgelemek üzere yapılan İlk Adım Anıtı’nı, Atatürk Heykeli’ni görüp, Bandırma Vapuru’nu geziyoruz. Bandırma Vapuru gezimizin ardından Ordu’ya doğru hareket ediyoruz. Mavi ile yeşilin buluştuğu şehir Ordu’da, Karadeniz’in en güzel seyir terasına sahip olan 485 metre yüksekliğindeki Boztepe’ye teleferik ile çıkıyoruz. Kısa bir yolculuğun ardından Boztepe’den Ordu’yu izliyoruz. Çay ve kahvelerimizi yudumladıktan sonra Giresun’a doğru hareket ediyor konaklama otelimize geçiyoruz.
Kahvaltı: Yol üzeri planlanmış mola tesisinde serbest kahvaltı (İlk gün kahvaltı ekstra olarak alınır. Otellerde alacağımız sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri tur ücretine dâhildir. İlk gün kahvaltı ve son gün akşam yemeği tur ücretine dahil değildir.)
Öğle Yemeği: Samsun’da alınacaktır. Tur ücretine dahil değildir.
Akşam Yemeği: Konaklama Otelinde açık büfe veya set menü tur ücretine dahil olarak sunulacaktır.
Konaklama: Giresun Otelleri.
3.Gün. (Akçaabat – Trabzon - Ayasofya Cami – Atatürk Köşkü – Uzungöl – Karester Yaylası)
Değerli Konuklarımız; otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Tarihi İpek Yolu’nun en önemli şehirlerinden olan 4000 yıllık geçmişi ile bizleri karşılayan Trabzon’a ulaşıyoruz. Trabzon gezimize, Soğuksu Mevkii’nde bulunan Konstantin Kabayanidis isimli armatör tarafından 19 yy. sonlarından İtalyan Barok mimarisinde yaptırılmış, 1923 Lozan Anlaşması’nda ki ek maddeye göre Türkiye ile Yunanistan arasındaki nüfus mübadelesi sonucunda hazineye kalan ve Atatürk’ün iki kez ziyaret ettiği, vasiyetinin bir kısmını yazdığı Atatürk Köşkü ile başlıyoruz. Buradaki gezimizi tamamlayıp, Ortahisar Mahallesi’nde bulunan Trabzon Ayasofya’ya hareket ediyoruz. Kommenos Ailesi tarafından 1238 yılında inşasına başlanan ve Kutsal Bilgelik anlamına gelen Ayasofya Cami gezimizi gerçekleştiriyoruz. Trabzon Hasırı, Kazaziye ve Telkari sanatını göreceğimiz gümüşçümüzde anlatımları dinliyor alışveriş molası veriyoruz. Trabzon’daki gezimizi tamamlayıp Uzungöl’e ulaşıyoruz. Burada vereceğimiz serbest zamanda dileyen misafirlerimiz göl çevresinde yürüyüş yapabilir. Dileyen konuklarımız ise EKSTRA yayla turuna katılabilirler. Ekstra gezilerimizin ardından konaklama otelimize geçiyoruz.
Ekstra Karester Yayla Turu: Minibüslerimiz ile 2400 metre yüksekliğe tırmanmaya başlıyoruz. Yol boyunca seyir teraslarında durarak fotoğraf molası veriyor, yayla evlerinden bir tanesine konuk oluyor çaylarımızı içiyoruz. Rengarenk çiçeklerin arasında yapacağımız yürüyüş sonrasında Uzungöl’e geri dönüyoruz. Hava muhalefeti nedeni ile Karester Yaylası’na çıkılamadığı durumda Demirkapı Yaylası turu yapılacaktır.
Kahvaltı: Otelimizde açık büfe şeklinde alınacaktır.
Öğle Yemeği: Çamburnu Restoran ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe veya set menü olarak tur ücretine dahil olarak sunulacaktır.
Konaklama: Çamlıhemşin Otelleri.
4.Gün. (Rize –Çamlıhemşin – Ayder Yaylası – Zilkale – Batum)
Değerli konuklarımız, otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında dileyen misafirlerimiz ile birlikte ekstra organizasyonlarımızı yapıyoruz. Ekstra organizasyonlarımızın ardından 2010 yılında Berlin Uluslararası Film Festivali'nde ülkemize “Altın Ayı” ödülünü getirmeyi başaran “Bal” filminin çekimlerinin gerçekleştiği 1350 metre yükseklikte bulunan zengin bitki örtüsü ve kaplıca suları ile ünlü Ayder Yaylası'na geliyoruz. Gelin Tülü Şelalesi, Horon Düzlüğü gezilerimizi tamamlayıp, yaylada serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanımızın ardından. Hopa üzerinden Sarp Sınır Kapısı'na ulaşıyoruz. Batum için giriş işlemlerimizi tamamlıyor bizleri bekleyen aracımız ile buluşuyor Batum gezisine başlıyoruz. Batum gezimizde ilk olarak; Aydınlanma Yolu olarak tabir edilen Kafkas Transit Yolu üzerinde bulunan Hristiyanlığı Gürcistan’a getiren ilk misyoner St. Andrew Heykeli’ni görüyor ve rehberimizin Gürcistan ve Batum tarihi hakkındaki bilgileri dinliyor, Gonai Hisarı ve okaliptüs ağaçları eşliğinde Bayburt’tan doğan ve Batum’da denize dökülen Çrohi (Çoruh) Nehri üzerindeki Rus Köprüsü’nü görüyor ve şehir merkezine doğru devam ediyoruz. 1564 yılında Osmanlılar tarafından fethedilen, bir dönem Rusların eline geçen ve tamamı ile 1921 yılında elimizden çıkan Batum gezimize başlıyoruz. Orta Camii, Piazza Meydanı, Yunan Mitolojisinde önemli bir yere sahip olan Altın Post Medea Heykeli, Astroloji Saati, Poseidon Heykeli, Drama ve Tiyatro Binası’nı görüyor, fotoğraf çekimlerimizi tamamladıktan sonra Sarp Sınır Kapısı’na gelerek Batum'dan ayrılıyor, Hopa da bulunan otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
1.Seçenek Zilkale: Otelimizden bizleri alan minibüslerle “Sevdaluk” dizisinin çekimlerinin de yapıldığı Şenyuva Köyü’nü görüyor Çinçiva Köprüsü’nde fotoğraf molası veriyoruz. Ardından Fırtına Vadisi üzerinde yükselen Zilkale’ye geçiyoruz. Tıpkı bir kartal yuvasını andıran, fethedilmesi zor bir bölgede inşa edilmiş olan Zilkale’den ayrılıyor Palovit Şelalesi’ne gidiyor ve fotoğraf molası veriyoruz.
2.Seçenek Fırtına Deresinde Rafting: Yaklaşık 1,5 saat süren uzman eğitmenlerin vermiş olduğu bilgiler ışığında hafif bir parkurda Rafting (Ekstra)
ÖNEMLİ UYARI: Batum’a Giriş sadece, yeni nüfus cüzdanları ile gerçekleştirilebilmektedir. Ehliyet ile giriş yapılamaz. T.C vatandaşı olmayan misafirlerimizin girişi kendilerine aittir. Belge eksikliği sebebiyle giriş yapamayan misafirlerimizin girişi kendilerine aittir. Resimsiz ve yıpranmış kimlikler geçiş izni alamamakladır. Çıkış ücreti misafir tarafından ödenir. Ailesi ile birlikte (Anne ve babanın aynı anda) seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin Batum’a geçişleri için Noterden onaylı Muvafakat name almaları gerekmektedir.
Kahvaltı: Otelimizde açık büfe şeklinde alınacaktır.
Öğle Yemeği: Pınar Alabalık Tesisleri (Organik alabalık, Muhlama, Salata, Turşu kavurma, Mısır Ekmeği, Laz böreği, Su)
Akşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe veya set menü tur ücretine dâhil olarak sunulacaktır.
Konaklama: Hopa Otelleri.
5.Gün. (Borçka Karagöl – Bez – Sürmene – Çay Fabrikası – Sümela Manastırı )
Değerli Konuklarımız, otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Borçka’ya hareket ediyoruz. Arzu eden misafirlerimiz ile birlikte EKSTRA BORÇKA KARAGÖL turumuza çıkıyoruz. Burada bizleri bekleyen minibüslerimize binerek Karadeniz’in bakir kalmış güzelliği ile ziyaretçilerini büyüleyen Klaskur Deresi’nin ağzının kapanması ile oluşan Karagöl’e doğru ilerliyoruz. Yola sanki bir tünel kurarcasına uzanan yemyeşil ağaçlar içerisinden geçerek yolumuz üzerinde Bartnala - Korpa - Rusmana - Maisur şelalelerini görerek Karagöl’e ulaşıyoruz. Dağların arasında saklı kalmış bu heyelan gölü sizleri büyüleyecek. Burada vereceğimiz serbest zaman içerisinde göl kıyısında bulunan tekneler ile gezinti, ya da Göl çevresinde yürüyüş yapabilirsiniz. Borçka’dan ayrılıp Rize bezi fabrikasına gidiyoruz. Rize dokumalarının tarihini ve yapılışını dinledikten sonra alışveriş yapabilmeniz için sizlere serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanımızın ardından öğle yemeği için mola veriyoruz. Yemek sonrasında bölgenin en önemli tarım ürünlerinden biri olan çay bitkisinin demliğimize gelene kadar geçirdiği aşamaları görmek için çay fabrikası ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Burada yapacağımız alışverişin ardından Maçka üzerinden Coşandere’yi yanımıza alarak, Altındere Milli Parkı’na hareket ediyoruz. Bir yanımızda Coşandere diğer yanımızda yemyeşil bitki örtüsü manzarası eşliğinde Altındere Vadisi boyunca ilerliyor Altındere Milli Parkı’na ulaşıyoruz. Buradan bineceğimiz minibüsler ile Sümela Manastırı’na çıkıyoruz. Atina'lı Barnabas ile Sophronios adlı iki keşiş tarafından 4.yy’da kurulan, Trabzon İmparatoru III. Aleksios Komnenos döneminde (1349-1390) önem kazanan Sümela Manastırı gezimizde Meryem Ana Kilisesi, öğrenci odaları, ayazma, su kemerleri ve freskleri göreceğiz. Eşsiz bir manzaraya sahip Sümela Manastırı’nı geride bırakıp otobüsümüzün yanına geliyoruz. Ardından Giresun’daki otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Kahvaltı: Otelimizde Açık büfe şeklinde alınacaktır.
Öğle Yemeği: Çamburnu tesisleri (serbest zaman)
Akşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe veya set menü tur ücretine dahil olarak sunulacaktır.
Konaklama: Tirebolu Bal Otel.
6.Gün. (Amasya – Ferhat ile Şirin Su Kanalları – Yeşilırmak – Yalıboyu Evleri – Amasya Arkeoloji Müzesi – Kral Kaya Mezarları)
Değerli Konuklarımız; otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Fatsa - Terme - Samsun üzerinden Şehzadeler Şehri Amasya’ya ulaşıyoruz. Öğle yemeğimiz için restoranımıza geçiyoruz. Öğle yemeği sonrasında ünlü coğrafyacı Strabon’un doğduğu şehir olarak bilinen, eski ismi ile “İris“ Yeşilırmak kıyısında Harşena Dağı’nın eteklerinde Osmanlı ve İlhanlılar döneminde ki birçok eseri ile kültür mirası açısından zengin olan Amasya’yı adım adım gezmeye başlıyoruz. Halk tarafından Ferhat ile Şirin Su Kanalları olarak bilinen, Roma döneminde şehre su getirmek için açılan kanallarını panoramik olarak görüyor, Torumtay Türbesi ve Gök Medrese’ yi geziyoruz. Ardından birçok arkeolojik eserlerin yer aldığı Amasya Arkeoloji Müzesi gezimize başlıyoruz. Müzede İlhanlılar dönemine ait mumyalar ve Hititler’in Baş Tanrısı Teşup Heykeli ile birçok eseri rehberimizin anlatımları eşliğinde görüyoruz. Amasya Arkeoloji Müzesi gezimizi tamamladıktan sonra, Amasya’nın merkezi konumunda Yeşilırmak kıyısında şehrin simgelerinden olan ve şadırvanı içerisindeki kalem işçiliği ile bölgenin en önemli eserlerinden olan II. Bayezid Külliyesi’ni gezmeye başlıyoruz. II. Bayezid Külliyesi gezimizin ardından Kral Mezarları ve Yalıboyu Evleri’ni panoramik olarak izleyerek, Osmanlı döneminde Amasya’da eğitim gören, tahta çıkan şehzadelerin büstlerinin sergilendiği Şehzadeler Parkı’nı geziyor ve dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Akşam ilerleyen saatlerde sizleri almış olduğumuz kalkış noktalarına ulaşıyoruz. Bir başka TEKNİKTUR organizasyonunda görüşmek dileği ile veda ediyoruz.
Kahvaltı: Otelde, açık büfe ve tur ücretine dâhil olarak sunulmaktadır.
Öğlen Yemeği: Amasya Payidar Restoran. (serbest zaman)
Akşam Yemeği: Gidiş yolculuğu sırasında mola tesisinde serbest olarak alınacaktır.
Konaklama: Turun son günü. Bu gece otel konaklaması yoktur.
Gezi Ücretine Dâhil Olan Hizmetler
Lüks Araçlar ile Ulaşım
Otellerde 4 Gece Yarım Pansiyon Konaklama,
Açık Büfe 4 Sabah kahvaltısı,
Açık büfe veya yöresel yemeklerden oluşan 4 Akşam yemeği
Programda Belirtilen Tüm Çevre Gezileri,
1618 No’lu turizm kanununa göre zorunlu seyahat sigortası,
Profesyonel Rehberlik Hizmetleri,
Su ikramı
Gezi Ücretine Dâhil Olmayan Hizmetler
Tüm öğle yemekleri,
Tüm yemeklerde alınan İçecekler,
Tur süresince yapılan özel harcamalar,
Ekstra belirtilen organizasyonlar,
Turizm Bakanlığına bağlı Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri,
Ordu teleferik ücreti,
Belediye ve özel sektöre bağlı müzeler,
Yurt Dışı Çıkış Harcı,
Sümela Minibüs Ücreti
SAMSUN - ORDU - GİRESUN - TRABZON - UZUNGÖL - RİZE - AYDER YAYLASI - BORÇKA KARAGÖL - SÜRMENE - SÜMELA MANASTIRI - AMASYA
Rezervasyon İçin Yardımamı İhtiyacınız Var? Lütfen Hertürlü Sorunuzu, Fikrinizi ve Düşüncenizi Bizimle Paylaşın.
Arkadaşlarınızla Paylaşın